موجود
تجهیزات آزمون مهاجرت کلی پلاستیک ها | |
نمونه مورد آزمون | انواع ظروف و محصولات در تماس با مواد غذایی |
استاندارد مورد استفاده | استاندارد ملی 3و1-13737 و EN 1186-1,3 |
گارانتی | 1 سال |
خدمات پس از فروش | 10 سال |
زمان تحویل | 20 روز کاری |
قابلیت کالیبراسیون | دارد (انتخابی) |
آموزش کار با دستگاه و استاندارد | دارد (انتخابی) |
قطر داخلی سل (mm) | 35 |
طول سل شیشه ای (mm) | 100-200 |
تعداد سل | 5 (بسته به قطر) |
جنس مهره | سرامیکی |
تعداد مهره | 100 عدد |
جنس ظروف تبخیر | شیشه |
قطر ظروف تبخیر (mm) | 50 الی 90 (انتخابی) |
قالب پانچ آزمونه | دارد (انتخابی) |
ابعاد آزمونه (mm) | 25 در 25 |
دستگاه پانچ دستی | دارد (انتخابی) |
سیم نازک | مسی |
انکوباتور | دارد (انتخابی) |
تست مهاجرت کلی پلاستیک ها در ظروف یکبار مصرف:
مهاجرت کلی یا overall migration جرمی از ماده است که به مشابه غذایی منتقل شده و باید در این آزمون اندازه گیری شود.
در این بخش به مطالعه روش اندازه گیری مهاجرت کلی به روش غوطه وری کامل برای مشابه های غذایی آب، اسید استیک 3% و اتانول می پردازیم.
در این مقاله، مشابه غذایی به موادی گفته می شود که به جای مواد غذایی برای اندازه گیری مهاجرت از ظروف به محتوا به کار برده می شوند، یعنی آب مقطر، اسید استیک 3% و اتانول.
منظور از اسید استیک 3%، رقیق کردن 30 گرم اسید استیک با آب مقطر و رساندن حجم آن به 1 لیتر است.
استاندارد روش آزمون نیز استاندارد های ملی 1-13737 و 3-13737 می باشند که معادل استاندارد های DIN EN1186-1,3 می باشند.
در جدول 2 استاندارد ملی 1-13737، مشابه های غذایی مورد استفاده در آزمون آورده شده است. به عنوان مثال، فرض کنید که ظرفی دارید که در آن نوشیدنی های بدون الکل نگهداری می شود، باید یکی از مشابه های غذایی A (آب مقطر) یا B (اسید استیک 3%) را آزمون کنید.
به طور کلی در صنعت ظروف یکبار مصرف، بطری های پلاستیکی از جنس PET و سایر پلیمرها در ایران و مابقی ظروفی که به مهاجرت نیاز دارند، معمولا از مشابه های غذایی آب مقطر، اسید استیک 3% و اتانول 10% استفاده می شود.
کلیت آزمون:
مشابه غذایی را داخل ظرف آزمونه می ریزیم و یا در روش بهتر، مقدار مشخصی از سطح مقطع ظرف آزمونه را بریده و داخل حجم مشخصی از مشابه غذایی می ریزیم. مجموعه را در دما و زمان خاصی که درادامه به آن اشاره می کنیم قرار داده و پس از آن مقدار جرمی که از ظرف یا آزمونه به مشابه غذایی انتقال پیدا کرده است را اندازه می گیریم. این مقدار انتقال یافته در واحد سطح موثر آزمونه را مهاجرت کلی اندازه گیری شده می نامیم.
یعنی فرض کنید ظرفی را قرار است آزمون کنید که با محتوی خود در دمای 10 درجه نگهداری می شود، و مدت زمان نگهداری محتوا در آن بیش از 24 ساعت است، طبق جدول بالا باید آزمون را در دمای 20 درجه به مدت 10 روز انجام دهید.
اگر ظروفی برای نگهداری مواد غذایی در دمای اتاق و یا پایین تر در یک زمان نامعلوم استفاده می شود، شرایط سخت گیرانه 10 روز در دمای 40 درجه سلسیوس می باشد.
به طور کلی در آزمایشگاه ها برای ظروف یکبار مصرف و بطری های آب معدنی و... معمولا از این شرایط دمایی و زمانی برای آزمون مهاجرت استفاده می شود..... (برای مطالعه ادامه مقاله نحوه انجام آزمون مهاجرت اینجا کلیک کنید)